10 Ocak 2013 Perşembe

Okul Öncesi Dokuduğumuz Halı

okul öncesi egitim, kreş eğitimi, home made

Kreş çalışması niteliğinde olan halı. Bir ailenin çocukla mutlaka ilgilenmesi gerekir. Bunun bilincindeyiz. Eğitimin yeni düzenlemeleri de bu yönde. Araştırılması gereken sayfalar dolusu ödevleri ne yazıkki ilkögretimdeki bir çocugun yapması nerdeyse imkansız. Böyle bir ödev veriliyorsa bu çocuğa değil aileye verilir. Aile ögrensin çocuğuna anlatsın mantığı ile hareket edilir. İşte bu yönde bir halı yapma çalışması.

el işi, halı dokuma, eğitim

Lakin bu çalışmada Yusuf' un hiç bir emeği yok. Tezgah ve ipler zaten hazır. Halı ise tamamiyle ilmekten oluşuyor. 3,5 yaşında bir çocuğun bu gibi bir çalışmada ilmek atması imkansız. Yani böyle bir çalışmada ne yazikki Yusuf' un hiç öğreneceği bir şey yoktu. Bir kaç defa makasla ipleri kestirdim. Onda da halının iskeletini oluşturan ipleri keser korkusu vardı. Ayrıca halıyı dokumak için üç kişi gece gündüz çalıştık. İlmek atmaktan ne parmaklarımız kırıldı. İlmeklere bakmaktan nerdeyse kör oluyorduk. Bel ve sırt ağrısı da cabası. Üç günü sonunda bitti. İşte böyle bir halı bu.
kreş çalışmaları, kilim dokuma, okul öncesi çalışmaları

Biz bunu dokurken Yusuf genelde çizgi film seyretti. Bisikletine bindi, oyuncakları ile oynadı. Bir tek bunun başında durmadı :)Neymiş 3,5 yaşında bir çocuğa verilecek bir çalışma değilmiş.

1 yorum:

boyama oyunları dedi ki...

Evet katılıyorum ailelerin ödevlere katılımının sağlanması son yıllarda sık gördüğümüz ve bence de doğru bir uygulama sizin de halınız gerçekten çok hoş olmuş...

Yorum Gönder

Blog Hakkında

Ebu Yusuf
İstanbul, Türkiye
Yusuf 3,5 yaşında bir çocuk. Düz duvara tırmanan cinsten. Düşmeyi çok seviyor. O yüzden düşünce ağlamıyor sızlanmıyor. Kumral tenli, yakışıklı ve kirpikleri gökyüzüne değiyor. Sütü çok...DEVAMINI OKU
Profilimin tamamını görüntüle