18 Ocak 2013 Cuma

Anıtkabir Maketini Nasıl Yaptık

anıtkabir maketi
 Anıtkabir kreş çalışmalarımızdan biri. Yedi renk yedi bölge adı altında çocuklara bölgelerin tanıtılması için planlanmış bir projenin ürünü bu Anıtkabir. Proje kapsamında bölgede bulunan iller, bu iller ön plana çıkaran özellikler çocuklara öğretilecekti. Yusuf' a ve Ecem' e iç anadolu düştü. Anıtkabir, Mevlana, Mesnevi, Peri Bacaları, Oltu Taşı, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, Kangal Köpeği vs. bu projede çocukların öğrenmesi gereken belli başlı konulardı. 


okul öncesi eğitim
 Büyük bir kısmını öğrendiler. Yalnız Başbakan Tayyip Erdoğanı gördüğünde "-Bu kim Yusuf" sorusuna her severinde "-Atatürk" demesi çok ilginçti.
Proje kapsamında ailelere bir takım görevler yüklendi. Bize de Anıtkabir maketi yapmak düştü. Bir tanıdığa yaptırılan maketin tahta aksamı Yusuf dahil ailedeki bireyler tarafından gerçekleşti.
kreş çalışmaları
 Kurşun askerleri, anneannesinin marketten aldığı oyuncaklar içinden seçtik. Bu oyuncaklar özellikle bu maket için alındı onuda belirtmek isterim.
kurşun asker, anıtkabir maket yapımı
 Çimleri annesi yeşil yün iplerden yaptı. Küçük küçük kestiği ipleri zemine sürdüğümüz yapışkan üzerine serdik. Diğer tarafa da aynı işlemi uyguladık.
türk bayrağı, anıtkabir
 Bayrak ise teyzesi tarafından kitapçıdan temin edildi. Sadece bayrağı aldık. Bayrak direğini evde bulunan bir uçurtmadan çıkardım, kestim ve makete monte ettim. Sonunda Anıtkabir maketimiz ortaya çıktı. Gerçekten de aileye verilen bir çalışmaydı. Çocuklardan büyüklere herkes maketle uğraştı. Yakın 2012 Aralık ayında da kreşe teslim ettik. Sonrasında ne oldu bilmiyorum.
okul öncesi el işi

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Hakkında

Ebu Yusuf
İstanbul, Türkiye
Yusuf 3,5 yaşında bir çocuk. Düz duvara tırmanan cinsten. Düşmeyi çok seviyor. O yüzden düşünce ağlamıyor sızlanmıyor. Kumral tenli, yakışıklı ve kirpikleri gökyüzüne değiyor. Sütü çok...DEVAMINI OKU
Profilimin tamamını görüntüle