21 Ocak 2013 Pazartesi

Yusuf ve Legoların Dünyası

eğitici oyuncaklar
Legolar çocukların hayal dünyalarını, şekillere bakışlarını yansıtan güzel bir oyun aracıdır. Legolar sayesinde çocuklar yeni şeyler ortaya koyarlar. Bu sayede el becerilerinden algılama ve yorumlama gibi bir çok alanda çocukların gelişimine destek sağlarlar. Bu bağlamda bizde legoları evimize taşıdık. Yusuf'un beğenisine sunduk. Güzelde oldu.


O günden beri legolar oldum olası vazgeçilmezlerimizdendir. Yusuf' un gözden çıkaramadığı oyuncakları arasında. Bu legoların başına geçtiği zaman göreceksiniz onu. Onları ayrı bir titizlikle dizer, öyle dikkatlidir ki düşmesin diye legoları üst üste geçirdikten sonra küçük parmaklarını yavaş yavaş çeker ve bir müddet legoların yanında tutar. Sallanırsa anında müdahale edeyim diye.
legoların yararları, legolar
 Legolarla en çok yaptığımız şey ise bir kule. Bu legoları üst üste dizeriz. Boyu yetmediği için bir noktadan sonra benden yardım ister. Kendinin yaklaşık üç katı bir kule çıkarırız ortaya. Sonrasında ise tek bir yumrukla o güzelim kuleyi deviririz bir anda.

çocuk gelişimi
 Pek hoşlanmasamda erkeklerin oyun anlayışı içinde her zaman bu yıkma hevesi var sanırım. Yani erkek çocukla kız çocuk oyunlarında farklılık çok dikkat çekici. Erkekler biraz agrasif oyun tarzı benimserlerken kız çocukları daha sakin oyunların peşindeler. İşte bu agrasif oyun anlayışnıdan legolarda nasibini alıyorlar maalesef.
okul öncesi eğitim

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Hakkında

Ebu Yusuf
İstanbul, Türkiye
Yusuf 3,5 yaşında bir çocuk. Düz duvara tırmanan cinsten. Düşmeyi çok seviyor. O yüzden düşünce ağlamıyor sızlanmıyor. Kumral tenli, yakışıklı ve kirpikleri gökyüzüne değiyor. Sütü çok...DEVAMINI OKU
Profilimin tamamını görüntüle